fbpx
Skip links

Paardencoaching

Een paard verstaat geen woorden, maar reageert op jouw lichaamstaal en emoties. Het dier werkt als een spiegel en geeft jou feedback in hoe jij overkomt, communiceert en hoe het echt met je gaat.

Effectief
Paardencoaching is zeer effectief. Er zijn vaak maar enkele coach sessies nodig om jou vooruit te helpen. Een paard reageert direct op jou en kijkt dwars door jou heen. Ook door jouw masker. Confronterend? Ja, kan zeker! Maar het brengt je ook vrij direct naar de kern van wat jou bezighoudt. Bovendien brengt een paard jou tijdens een coach sessie ontspanning, rust, steun en troost.

 

Van nature
Een paard is een kudde- en prooidier en leeft in het hier en nu; om te overleven is hij afhankelijk van de andere kuddeleden en daarom is goede samenwerking van levensbelang. Een paard is een expert in non-verbale communicatie en super gevoelig voor hoe kuddeleden zich gedragen en wat er in hen omgaat, of dat nu een paard of een mens is.

Op het moment dat jij in contact komt met een paard, word je onderdeel van de kudde. Onder begeleiding van mij als coach, voer je samen met het paard één of meerdere praktische, simpele oefeningen uit. Het paard reageert direct op jou en dit gedrag zal ik voor jou vertalen. Zelfs de kleinste verandering in je lichaam (bijvoorbeeld je ademhaling of je spierspanning) herkent een paard.

 

Welk effect heeft jouw gedrag?
Jij als mens bent ook afhankelijk van anderen. Kijk maar naar bijvoorbeeld je werk, je vrienden, je kinderen of je partner. De feedback die een paard jou geeft, helpt je om bewuster te worden van de effecten van jouw gedrag, gedachten en gevoelens. Omdat een paard zonder oordeel reageert, kun je direct ervaren wat verandering van je eigen gedrag voor effect heeft. De inzichten die jij opdoet, vertalen we gelijk naar de dagelijkse praktijk zodat je er ook buiten de sessie om wat aan hebt.

 

Met beide benen op de grond
Paardencoaching is geschikt voor iedereen: voor jong en oud(er), voor als je een specifieke (hulp)vraag hebt of als je gewoon nieuwsgierig bent en ja, ook als je stiekem een beetje bang bent. Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden om een coaching sessie te doen; alle activiteiten vinden plaats op de grond, naast en nooit op het paard. Veel praktischer wordt het niet.

 

Wil jij ontdekken wat paardencoaching voor jou, jouw team of jouw kind kan betekenen?

Neem gelijk contact op
Paardencoaching in Hoeven bij Paard & Kracht
Paardencoaching in Hoeven bij Paard & Kracht
Paardencoaching in Hoeven bij Paard & Kracht
Paardencoaching in Hoeven bij Paard & Kracht

"Voor als je liever al doende wil praten, dan tegenover iemand zitten."

“In een hele fijne, rustige, groene omgeving heb ik alweer een tijdje terug een coachingssessie gehad van Saskia. Ze laat je snel op je gemak voelen en legt je geen woorden in de mond! Ik vond het bijzonder te merken hoe het paard, waarmee we werkten, mij zo goed aanvoelde. Dit liet het paard bijvoorbeeld duidelijk merken door ergens wel of juist niet met mij naartoe te wandelen, wat stond voor een keus in mijn leven. Kortom; een TOP ervaring! Zeker een aanrader voor als je liever al doende kunt praten i.p.v. tegenover iemand zit die je ogen voor bepaalde dingen laat openen.”

Hilde Mans-Visser