fbpx
Skip links

Over mij

Avontuurlijk, gevoelig, betrouwbaar, optimistisch, eigenwijs. Ik laat me graag verrassen door de onbevangenheid van kinderen en de uitdagingen waar volwassenen tegenaan lopen.

In 2017 gaat het niet goed met mij. Ik sta in de racestand. Vrienden, fanatiek sporten, vrijwilligerswerk, wereldreis, verhuizen naar een voor mij onbekende stad, Paard & Kracht oprichten, studeren naast een nieuwe baan: waarom niet. Tijd voor mezelf? Daar heb ik geen tijd voor.

En nu ben ik op.

Ik kan letterlijk en figuurlijk niet meer op mijn benen staan. Voor mijn gevoel overkomt me dit van de één op de andere dag. Ik heb al meer dan een jaar last van duizeligheid, buikpijn, vermoeidheid, maar pep mezelf elke keer weer op: ‘Kom op, je kunt het!’. Hoe bedoel je, ik loop mezelf compleet voorbij? Ik vind dat ik me niet moet aanstellen: ‘mijn leven is vooral heel leuk, waarom werkt mijn lijf nou niet meer mee?’

Nu, ruim 4 jaar later en veel therapie, frustratie, boosheid, tranen, grapjes ten koste van mezelf, een diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom, tijd in de natuur, bij de paarden, RUST en 1001 aha-momenten verder, gaat het beter met mij. Het blijft een proces, maar ik weet nu dat het ook anders kan. Ik weet wat voor mij echt belangrijk is en ik heb ontdekt hoe ik mijn draai kan vinden in onze hectische maatschappij.

 

Tijdens mijn opleiding voor Paardencoach maakte ik kennis met de spiegelende eigenschap van een paard. Het raakte mij dat een dier een mens zo kan raken. Ik zag steeds weer dat een paard feilloos door heeft wat er in je hoofd en je gevoel omgaat. Ik zie wat dit met mensen doet, er valt een last van hun schouders, ze zijn opgelucht, worden vooruit geholpen en het geeft hen inzichten. En iedere sessie weer ben ik onder de indruk. Dat gun ik iedereen.

 

Voor kinderen
Bij kinderen zie ik dat zij zich letterlijk klein maken omdat ze onzeker zijn over zichzelf, omdat ze zich vergelijken met anderen, zich niet begrepen voelen, te veel ‘moeten’ of simpelweg: gewoon meer tijd willen doorbrengen met papa en mama. Ik vind het super gaaf om te zien dat een kind 3 maten groeit na 1 uur coaching met de hulp van een pony. Die glimlach die steeds groter wordt, daar doe ik het voor. Van ouders hoor ik dat zij het ook zien, dat hun kind steeds meer gaat stralen terwijl we bezig zijn. Maar hoe werkt dat eigenlijk, coaching met de hulp van een pony voor jouw kind?

 

Voor volwassenen
Bij volwassenen zie ik dat het geen gewoonte is om even stil te staan. Een moment voor jezelf te pakken. Vind je je werk nog wel zo leuk? Cijfer je jezelf weg voor je gezin? Heb je nog wel tijd voor je hobby’s? Wat zijn je hobby’s eigenlijk? 1 uur coaching met de hulp van een paard is 1 uur tijd voor jezelf. Jij krijgt met hulp van het paard en van mij als tolk antwoord op jouw vraag. Waar jij je druk om maakt, wordt helder en dat scheelt jou een hoop energie. Ik vind het mooi om te zien dat een sessie altijd iets oplevert. Ik blijf dat bijzonder vinden.

 

Stevige basis
Ik geloof er in dat als jij écht goed weet wat je kunt, wat je niet kunt, waar je blij van wordt of juist helemaal niet, wat je dromen zijn en je nachtmerries, dat jij voor jezelf een stevige basis creëert waarmee jij je mannetje/vrouwtje kunt staan in de meeste situaties, of die nou leuk zijn of vervelend.

Wil jij ook ervaren wat de kracht van een paard voor jou kan betekenen?

Neem gelijk contact op
Paardencoach Saskia Nagtegaal
Saskia Nagtegaal
3
Ik

Mijn coachingsstijl

  • Ik ben goed in wat ik doe;
  • Ik zeg waar het op staat;
  • Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk;
  • Bij mij voel je je snel op je gemak;
  • Niet lullen, maar poetsen;

De rode draad in mijn leven

Als klein meisje van 8 jaar klom ik voor het eerst op een paard. Ik was meteen verkocht. Wat een indrukwekkend en wijs dier. Mijn droom was om ooit net zo goed te worden als Anky van Grunsven (een bekende Nederlandse dressuur amazone) en om ooit een eigen paard te hebben. De Anky-droom verdween door mijn vele interesses naar de achtergrond, maar mijn liefde voor paarden is altijd gebleven. Ik vergeet alles om me heen als ik bij een paard ben. In de zomer van 2017 ronde ik de opleiding af tot Paardencoach en dat eigen paard is er gekomen: Apuesto, een prachtige Spaanse volbloed ruin met karakter. Vol trots kan ik zeggen dat ik mijn droom heb waargemaakt:

Ik help mensen verder in het leven, samen met de rode draad in mijn leven: een paard.

S