Skip links

Coaching voor kinderen met de hulp van een pony

Jong geleerd, is oud gedaan.

Hoor jij jouw kind zeggen:

  • ‘Ik heb buikpijn en ik ben zo moe.’
  • ‘Ik wil niet meer naar school.’
  • ‘Ik ben zo druk in mijn hoofd.’
  • ‘Ik weet het niet. Het maakt me niets uit.’
  • ‘Ik durf niet te gaan, want ik ken daar nog niemand.’

 

Wat is het frustrerend als je ziet dat jouw kind niet lekker in zijn/haar vel zit, als je merkt dat hij of zij het even niet meer weet. Dat jouw kind regelmatig huilend thuiskomt of gedrag vertoont dat helemaal niet bij hem of haar past. Je wilt niets liever dan jouw kind helpen en je hebt al van alles geprobeerd maar niets lijkt te werken. Ook jij weet het even niet meer. Hoe pak je dit aan?

 

Kinderen al van jongs af aan helpen ontdekken hoe zij hun mannetje/vrouwtje staan, daar word ik blij van. Veel kinderen, maar ook volwassenen, hebben moeite om in deze hectische maatschappij hun draai te vinden. Ik heb dat als ervaringsdeskundige zelf keihard ervaren en ben daardoor meer dan 1,5 jaar uit de running geweest. Ik vertel je er graag meer over op de over mij pagina.  Ik weet nu gelukkig hoe dit anders kan.

 

Een pony als coach
Pony’s reageren heel eerlijk op de lichaamstaal en emoties van een mens. Heeft jouw kind weinig zelfvertrouwen? Je zult zien dat de pony niet precies doet wat jouw kind van hem vraagt. Vindt jouw kind het lastig om te vertellen wat er in hem/haar omgaat? Een pony luistert altijd en moedigt jouw kind aan om verder te vertellen door bijvoorbeeld zachtjes met zijn neus tegen jouw kind aan te duwen. Verandert jouw kind iets in houding of gedrag? De pony verandert mee.

 

In de praktijk
Jouw kind voert samen met een pony simpele oefeningen uit. De pony reageert op de manier waarop jouw kind dit aanpakt. Deze feedback leg ik uit aan jouw kind, zodat hij of zij begrijpt waarom de pony zich zo gedraagt. Op een speelse manier en lekker in de buitenlucht gaan we op onderzoek uit, oefenen we hoe het ook anders kan en wat voor effect dit heeft op jouw kind. We bespreken ook hoe jouw kind het geleerde straks kan toepassen in het dagelijks leven. Kijk er niet raar van op als je al na 1 sessie verschil ziet!

O ja: iedereen blijft met beide benen op de grond, want er wordt niet op een pony gereden.

 

Resultaat op de lange termijn
Jij als ouder bent er verantwoordelijk voor om je kind op te voeden en klaar te stomen voor de rest van zijn of haar leven en dat is een zware taak. Geef jouw kind nu al die stevige basis mee waar hij of zij een leven lang plezier van heeft: dat jouw kind op zichzelf mag vertrouwen, zichzelf gaat begrijpen, voor zichzelf op mag komen en zich in (bijna) elke situatie kan redden.

Zit jouw kind op de basisschool? Met een stevige basis komt hij of zij makkelijker de puberteit door. Zit jouw kind op de middelbare school? Met een stevige basis kan hij of zij het volwassen leven beter aan.

Ze zeggen niet voor niets: ‘Jong geleerd, is oud gedaan.’

Wil jij jouw kind die stevige basis geven?

Neem meteen contact op
5
S
E
HettieMats

In het kort

  • Niet praten, maar doen;
  • Ontspannen en speels actief in de buitenlucht;
  • Er is geen goed of fout;
  • Een pony heeft geen oordeel en is altijd eerlijk;
  • Ervaar direct het effect van ander gedrag.
Pony Power voor Kids training

Pony Power voor Kids training

295 euro (6 themabijeenkomsten)

Dé sociaal-emotionele vaardigheidstraining met pony’s voor kinderen van 6-12 jaar oud. Leren van en met elkaar in een groepje van max. 6 kinderen tijdens meerdere middagen.

Ouder-Kind: Quality time

Ouder-Kind: Quality time

95 euro (1 tot 1½ uur)

Een onvergetelijke manier om te ontdekken hoe jullie samenwerken, communiceren, plezier maken en van elkaar leren, samen met een pony of paard. Het draait om jullie.

1-op-1 Coaching kinderen

1-op-1 Coaching kinderen

45 euro (1 uur)

Op een speelse manier en lekker in de buitenlucht gaan we niet praten, maar doen. Door oefeningen te doen met een pony, krijgt jouw kind feedback over zijn of haar aanpak. Er is geen goed of fout.

"De coaching heeft me geholpen om beter nee te kunnen zeggen."

“Ik vond de coaching heel leuk en prettig en het heeft me geholpen om beter nee te kunnen zeggen. Ook toen de pony stil ging staan en naar me luisterde gaf me dat het gevoel dat als ik nee zeg het beter gaat. Het nee zeggen werkte daarna ook bij mijn buurjongen.”

Aya – 13 jaar