fbpx
Skip links

Coaching voor kinderen met de hulp van een pony

Paardencoaching laat kinderen (weer) stralen!

Hoor jij jouw kind zeggen:

  • ‘Ik heb buikpijn en ik ben zo moe.’
  • ‘Ik wil niet meer naar school.’
  • ‘Ik ben zo druk in mijn hoofd.’
  • ‘Ik weet het niet. Het maakt me niets uit.’
  • ‘Ik durf niet te gaan, want ik ken daar nog niemand.’

 

Wat is het frustrerend als je ziet dat jouw kind niet lekker in zijn/haar vel zit, als je merkt dat hij of zij het even niet meer weet. Dat jouw kind regelmatig huilend thuiskomt of gedrag vertoont dat helemaal niet bij hem of haar past. Je wilt niets liever dan jouw kind helpen en je hebt al van alles geprobeerd maar niets lijkt te werken. Ook jij weet het even niet meer. Hoe pak je dit aan?

 

Kinderen al van jongs af aan helpen ontdekken hoe zij hun mannetje/vrouwtje staan, daar word ik blij van. Veel kinderen, maar ook volwassenen, hebben moeite om in deze hectische maatschappij hun draai te vinden. Ik heb dat als ervaringsdeskundige zelf keihard ervaren en ben daardoor meer dan 1,5 jaar uit de running geweest. Ik vertel je er graag meer over op de over mij pagina.  Ik weet nu gelukkig hoe dit anders kan.

 

Een pony als coach
Pony’s reageren heel eerlijk op de lichaamstaal en emoties van een mens. Heeft jouw kind weinig zelfvertrouwen? Je zult zien dat de pony niet precies doet wat jouw kind van hem vraagt. Vindt jouw kind het lastig om te vertellen wat er in hem/haar omgaat? Een pony luistert altijd en moedigt jouw kind aan om verder te vertellen door bijvoorbeeld zachtjes met zijn neus tegen jouw kind aan te duwen. Verandert jouw kind iets in houding of gedrag? De pony verandert mee.

 

In de praktijk
Jouw kind voert samen met een pony simpele oefeningen uit. De pony reageert op de manier waarop jouw kind dit aanpakt. Deze feedback leg ik uit aan jouw kind, zodat hij of zij begrijpt waarom de pony zich zo gedraagt. Op een speelse manier en lekker in de buitenlucht gaan we op onderzoek uit, oefenen we hoe het ook anders kan en wat voor effect dit heeft op jouw kind. We bespreken ook hoe jouw kind het geleerde straks kan toepassen in het dagelijks leven. Kijk er niet raar van op als je al na 1 sessie verschil ziet!

O ja: iedereen blijft met beide benen op de grond, want er wordt niet op een pony gereden.

 

Wetenschappelijk bewijs
Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in contact met dieren (pony’s), veiligheid en vertrouwen ervaren. Een pony (ver-)oordeelt niet en accepteert jouw kind precies zoals hij of zij is. 

Het omgaan met een pony geeft jouw kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van een pony wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine), waardoor jouw kind voor even zijn/haar zorgen vergeet.

 

Resultaat op de lange termijn
Jij als ouder bent er verantwoordelijk voor om je kind op te voeden en klaar te stomen voor de rest van zijn of haar leven en dat is een zware taak. Geef jouw kind nu al die stevige basis mee waar hij of zij een leven lang plezier van heeft: dat jouw kind op zichzelf mag vertrouwen, zichzelf gaat begrijpen, voor zichzelf op mag komen en zich in (bijna) elke situatie kan redden.

Zit jouw kind op de basisschool? Met een stevige basis komt hij of zij makkelijker de puberteit door. Zit jouw kind op de middelbare school? Met een stevige basis kan hij of zij het volwassen leven beter aan.

Ze zeggen niet voor niets: ‘Jong geleerd, is oud gedaan.’

Wil jij jouw kind die stevige basis geven?

Vraag nu een 1ᵉ sessie aan!
J
DSC_0084
Casper

In het kort

  • Niet praten, maar doen;
  • Ontspannen en speels actief in de buitenlucht;
  • Er is geen goed of fout;
  • Een pony heeft geen oordeel en is altijd eerlijk;
  • Ervaar direct het effect van ander gedrag.

Eerste sessie

75 euro

Ervaar of paardencoaching past bij jouw kind. Ik geloof in blijvende verandering en daarom werk ik na deze eerste sessie (van 1 uur) met een traject, speciaal afgestemd op jouw kind. 

Traject op maat

70 euro per keer

Het doel is blijvende verandering. In overleg met jou als ouder, stem ik het traject helemaal af op de behoeftes van jouw kind. Een traject bestaat meestal uit 5 sessies van 1 uur.

Pony Power

329 euro (6 middagen)

Dé sociaal-emotionele vaardigheidstraining met pony’s voor kinderen van 6-12 jaar oud. Leren van en met elkaar in een groepje van max. 6 kinderen tijdens meerdere middagen.

Ouder - Kind

135 euro

Zoom in op hoe jullie samenwerken, communiceren, plezier maken en van elkaar leren, samen met een paard. Het draait om jullie. Een Ouder – Kind sessie duurt 1½ uur.

"Zijn glimlach van oor tot oor na iedere sessie zei meer dan 1000 woorden."

“Mijn zoon Casper (15) heeft bij Saskia een trainingsprogramma gevolgd om zijn sociale vaardigheden te “versterken”. Casper vond het heerlijk om met de paarden bezig te zijn. Zijn glimlach van oor tot oor na iedere sessie zei meer dan 1000 woorden. Saskia is een geweldige meid die de kracht heeft kinderen in hun waarde te laten.
Aanrader!”

Caroline van de Lest

"De coaching heeft me geholpen om beter nee te kunnen zeggen."

“Ik vond de coaching heel leuk en prettig en het heeft me geholpen om beter nee te kunnen zeggen. Ook toen de pony stil ging staan en naar me luisterde gaf me dat het gevoel dat als ik nee zeg het beter gaat. Het nee zeggen werkte daarna ook bij mijn buurjongen.”

Aya – 13 jaar