fbpx
Skip links

Pony Power voor Kids training

Dé sociale vaardigheidstraining met pony’s speciaal voor kinderen van 6-12 jaar oud.

Herken jij het dat jouw kind:

● Wel eens onzeker is?
● Omgaan met emoties moeilijk vindt?
● Hulp nodig heeft met samenwerken?
● Last heeft van faalangst?
● Grenzen aangeven (nog) niet zo goed kan?

Kortom, kan jouw kind wel een steuntje gebruiken? Dan is de Pony Power voor Kids training echt iets voor jullie!

 

Speels, educatief en praktijkgericht
Tijdens deze training werken wij lekker in de buitenlucht met pony’s en in kleine groepjes van 4-6 kinderen. Met de pony’s oefenen we op een speelse, educatieve en praktijkgerichte manier o.a. de sociale omgangsvormen, lichaamstaal en grenzen aangeven. Zelf doen, ervaren en beleven; daar draait het om!

De feedback van zowel de pony als de coaches en de andere kinderen maakt de training effectief en waardevol voor de ontwikkeling van jouw kind.

 

Sociale vaardigheidstraining met pony’s?
Ik heb bewust gekozen voor een sociaal-emotionele vaardigheidstraining mét pony’s. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in contact met dieren, veiligheid en vertrouwen ervaren. Bovendien heeft een pony geen oordeel en kan en mag een kind helemaal zichzelf zijn.

Samenzijn met een pony versterkt het positieve zelfbeeld en geeft jouw kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van een pony wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine), waardoor jouw kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

Daarnaast leert jouw kind ook nog eens over gedragsvaardigheden. Een pony spiegelt jouw kind en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgt jouw kind inzicht in het eigen gedrag, maar ook in de gevolgen hiervan. Hij/zij leert zich snel aanpassen doordat we direct in de praktijk met de pony oefenen. Deze directe feedback zorgt voor waardevolle leermomenten tijdens de verschillende themabijeenkomsten.

 

Wat levert deze training jouw kind op?
Na deze training, heeft jouw kind veel positieve ervaringen opgedaan, waardoor het zelfvertrouwen is gegroeid. Kijk niet raar op als je na deze training al verschil merkt in het gedrag van jouw kind. Ook heeft hij/zij veel praktische tips gekregen om thuis verder mee aan de slag te gaan.

Ik zie deze training als een startpunt voor de verdere ontwikkeling van jouw kind. Het is na deze training mogelijk om 1-op-1 verder aan de slag te gaan met de uitdagingen die hij/zij tijdens de training is tegengekomen. Ik gun het alle kinderen om lekker in hun vel te zitten en help hen graag om de beste versie van zichzelf te ontdekken. Jong geleerd, is oud gedaan!

 

De Pony Power voor Kids training
De Pony Power voor Kids training bestaat uit 5 themabijeenkomsten van 2 uur en een terugkommiddag van 1½ uur
● De kinderen krijgen een uniek werkboek mee voor thuis. Dit werkboek vormt de verbinding tussen de training en het dagelijks leven.
Jij als ouder hebt hierin ook een taak: samen met je kind werk je een half uur per week in het werkboek. De kracht van de training zit hem mede in deze driehoek: Kind – Ouder – Coach.
● Er is een diploma uitreiking.
● Als ouder ontvang je een eindverslag van de vorderingen van jouw kind.

 

SKJ geregistreerd
De training wordt begeleid door mij, in samenwerking met Lilian Versteeg, van De RIJeRIJ. Wij zijn ervaren en gediplomeerd coaches met zowel paarden/pony’s, kinderen en volwassenen en in het bezit van een SKJ registratie.

 

Landelijk concept
Pony Power voor Kids maakt deel uit van een landelijk concept. Ik ben er super trots op dat ik samen met Lilian één van de deskundig opgeleide coaches ben die dit concept mag uitdragen. Daarmee leveren wij een belangrijke bijdrage in de ondersteuning van de ontwikkeling van kinderen tussen 6-12 jaar oud.

Kan jouw kind op een speelse manier een extra steuntje gebruiken?

Neem gelijk contact op

Eerstvolgende startdatum

De eerstvolgende Pony Power voor Kids training staat gepland in het voorjaar. Wil je meer weten of jouw kind nu vast aanmelden voor de voorjaarseditie? Neem contact met me op.

PPVK
DSC_0539
Pony Power voor Kids traject

In het kort

  • Dé sociaal-emotionele vaardigheidstraining voor kinderen;
  • Leren van en met elkaar (in een groepje van maximaal 6);
  • Zelf beleven, doen en ervaren;
  • 6 themabijeenkomsten van 2 uur;
  • Praktijkgericht, buiten, educatief en speels mét pony’s.

Pony Power

329 euro (6 middagen)

Dé sociaal-emotionele vaardigheidstraining met pony’s voor kinderen van 6-12 jaar oud. Leren van en met elkaar in een groepje van max. 6 kinderen tijdens meerdere middagen. 

Ouder - Kind

135 euro

Zoom in op hoe jullie samenwerken, communiceren, plezier maken en van elkaar leren, samen met een paard. Het draait om jullie. Een Ouder-Kind sessie duurt 1½ uur.

Eerste sessie

70 euro

Ervaar of paardencoaching past bij jouw kind. Ik geloof in blijvende verandering en daarom werk ik na deze eerste sessie (van 1 uur) met een traject, speciaal afgestemd op jouw kind. 

"Ik heb alleen maar spijt dat Mats deze training niet eerder heeft gevolgd."

Als ik zie hoe Mats gegroeid is tijdens de Pony Power training en de paardrijlessen dan heb ik alleen maar spijt dat hij niet eerder is begonnen. Ik heb nooit geweten dat paarden zoveel positieve dingen voor kinderen kunnen betekenen. Dankzij Saskia, Lilian en de paarden zie ik zoveel bij Mats gebeuren. Daar ben ik iedereen heel erg dankbaar voor.

Sabine Wierikx – mama van Mats (6 jaar oud)