Skip links

"Samen met het paard kon ik vertellen waar ik hulp bij nodig heb en we hebben samen gelijk een eerste stap gezet hierin."

“Vorige week heb ik een hele bijzondere en fijne coachingssessie gehad! De coach, Saskia, was vriendelijk, gaf duidelijke opdrachten en stelde daarbij vragen. Uiteindelijk heb ik een bijzondere band opgebouwd met het paard en kon ik samen met haar vertellen wat mij dwarszit en waar ik hulp bij nodig heb. Ook hebben we samen een eerste stap gezet hierin! Ik ging moe, maar erg voldaan en sterk terug naar huis! Bedankt Saskia en Golden Jewel!”

Mirjam Noordam

Coaching voor volwassenen met de hulp van een paard

Ervaring met paarden is niet nodig. Er wordt niet op een paard gereden. Ook als je stiekem een beetje bang bent, is deze manier van coachen geschikt voor jou.

Herkenbaar?

  • Vind jij keuzes maken moeilijk?
  • Ervaar jij vaak stress?
  • Cijfer jij jezelf weg?
  • Heb jij last van onverklaarbare pijntjes?
  • Maak jij je zorgen om jouw kind?

 

Iets houdt je bezig en je wilt verandering, je wilt antwoorden, maar hoe pak je dit aan? Je hebt jezelf al een aantal keer voorgenomen om actie te ondernemen, maar toch zet je niet door. Het dagelijks leven neemt je in beslag of je stelt het uit. Nu is in ieder geval niet het goede moment. Stel je eens voor dat je met niets en niemand rekening hoeft te houden, wat gun jij jezelf het allermeest?

 

Dat ik mensen mag begeleiden op een moment dat zij een steuntje kunnen gebruiken, vind ik bijzonder. Elke keer weer vind ik het stoer en speciaal als iemand zich kwetsbaar durft op te stellen en daarmee een stap verder komt. Mijn werk heeft betekenis en ik zou niet meer anders willen. Voordat ik hier achter kwam, ben ik mezelf eerst keihard tegen gekomen waardoor ik ruim 1,5 jaar uit de running ben geweest. Ik vertel je er graag meer over op de over mij pagina. Ik weet nu gelukkig hoe dit anders kan.

 

Een paard als coach
Coaching met de hulp van een paard is dé manier om al doende en lekker in de buitenlucht tot inzichten te komen die je bijblijven. Een paard reageert heel eerlijk op jouw lichaamstaal en emoties. Vind jij het lastig om prioriteiten te stellen? Je zult zien dat het paard niet precies doet wat je van hem vraagt. Cijfer jij jezelf (onbewust) weg? Een paard moedigt jou aan om jezelf meer te laten zien door bijvoorbeeld zachtjes met zijn neus tegen je aan te duwen. Verander jij iets in je houding of gedrag? Het paard verandert mee.

 

In de praktijk
Onder begeleiding van mij als coach, voer je samen met het paard één of meerdere praktische, simpele oefeningen uit. Het paard reageert direct op jou en de manier waarop je dit aanpakt. Deze feedback zal ik voor jou vertalen zodat je begrijpt waarom het paard zich zo gedraagt. Omdat jij zelf aan de slag gaat tijdens de coaching, ervaar je zelf al gelijk wat voor verschil ander gedrag oplevert. De inzichten die jij opdoet, vertalen we gelijk naar de dagelijkse praktijk zodat je er ook buiten de sessie om wat aan hebt.

 

Resultaat op de lange termijn
Als jij meer inzicht krijgt in de vragen die jou (onbewust) bezighouden, wordt helder waar jij je druk om maakt en dat scheelt jou een hoop (negatieve) energie. Als jij meer in je kracht staat en doet wat bij je past dan kun je beter omgaan met tegenslag, zit je lekkerder in je vel en kun je meer genieten van alles wat er op je pad komt.

Wil jij ook meer inzicht in wat jou bezighoudt?

Neem meteen contact op
Lisette van Woerkom1
IMG_5815

In het kort

  • Niet praten, maar doen;
  • Ontspannen actief in de buitenlucht;
  • Kom tot inzichten die je bijblijven;
  • Een paard heeft geen oordeel, is eerlijk en hou je niet voor de gek;
  • Ervaar direct het effect van ander gedrag.
HarrieSas
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_164a
Duo coaching: Quality time

Duo coaching: Quality time

95 euro (1 tot 1½ uur)

Een onvergetelijke en indrukwekkende manier om elkaar beter te leren begrijpen, een sterkere band te krijgen en om van elkaar te leren, samen met een pony of paard. Ieder duo is welkom: ouder-kind, vriendinnen, partners, buren, collega’s of…?

1-op-1 Coaching volwassenen

1-op-1 Coaching volwassenen

75 euro (1 tot 1½ uur)

Op een ontspannen manier en lekker in de buitenlucht gaan we niet praten, maar doen. Door simpele oefeningen uit te voeren met een paard, krijg jij feedback in hoe je overkomt, communiceert en hoe het echt met je gaat. Het levert je waardevolle inzichten op. 

"Heel bijzonder om te zien en te voelen hoe een paard op mij reageerde!"

“Afgelopen week een hele leuke en leerzame coaching sessie gehad bij Saskia!
Heel bijzonder om te zien en te voelen hoe een paard op mij reageerde! Saskia begeleide alles heel rustig en observeerde heel goed! Ik ben met mooie inzichten weer naar huis gegaan! Bedankt Saskia. Ik kom zeker nog een keertje langs!”

Maaike Reinders